© KOBAYASHI MAKI DESIGN WORKSHOP & KEIO UNIVERSITY SFC HIROTO KOBAYASHI LABORATORY   All rights reserved.
 

kawauchi wine tasting pavilion

2018​ / Fukushima, Japan

Seven years after the 2011 Great East Japan Earthquake, about 80% of the residents have returned home in Kawauchi Village, located within 30km from the Fukushima Nuclear Power Plant. Kawauchi Wine started producing wine in 2017, bringing a new industry to this land.

 

We were commissioned to build a tasting pavilion to sit amongst the vineyards. All of the components used in the pavilion were cut with a CNC router that Kobayashi Lab students installed in a former precision machine factory near the site. The 3.8m x 3.8m x 3.8m symbolic cube composed of a checkered pattern surfaces overlooks the vast vineyard. From here, visitors can take in the view and watch the village’s new industry grow.

TEAMKeio University SFC Hiroto Kobayashi Laboratory (Design, Construction), Akira Suzuki (Structural Engineering), Kawauchi Wine (Construction), and others