© KOBAYASHI MAKI DESIGN WORKSHOP & KEIO UNIVERSITY SFC HIROTO KOBAYASHI LABORATORY   All rights reserved.
 

PALU COMMUNITY CENTER

2019​ / Central Sulawesi, Indonesia

This project, aimed to provide local and global impact, will serve as an opportunity for the local dwellers to reconnect to traditional history, regrow anew after the 2018 earthquake disaster, and maintain communal relationships born from the act of place-making. In addition to the exchange of knowledge and practical construction experiences between the locals, architects, and students, this community center created new connections between international students and architects as well. The project helped expand the flexibility and application of Japanese wood joinery techniques for global use.

TEAMKeio University SFC Hiroto Kobayashi Laboratory (Design, Construction), Bandung Institute of Technology, Tadulako University, IAI Palu, Akira Suzuki (Structural Engineering), and others