© KOBAYASHI MAKI DESIGN WORKSHOP & KEIO UNIVERSITY SFC HIROTO KOBAYASHI LABORATORY   All rights reserved.
 

domo-kun house

2018​ / Tokyo, Japan

The Domo-Kun house is a temporary installation designed as part of “Hajikko Kakumei,” a campaign run by NHK (Japan’s national public broadcasting company) that aims to make the world a better place by using playful new ideas to address challenging social problems. Two fund-raising campaigns were held in December of 2018, and various teams were tasked with engaging new participants and encouraging them to donate to the campaign.
 
The site is at the corner of the Jingumae intersection in Harajuku in a community space called “subaCO”, which focuses on encouraging ordinary people to make small donations to good causes. We designed a small Veneer House for this space that looks like NHK’s character Domo-kun (Domo is an informal way of saying “thanks”). The installation helped visitors learn about the campaign and find out how to get involved. 

TEAMNHK (Event Organization), Keio University SFC Hiroto Kobayashi Laboratory (Design, Construction), and others