© KOBAYASHI MAKI DESIGN WORKSHOP & KEIO UNIVERSITY SFC HIROTO KOBAYASHI LABORATORY   All rights reserved.
 

DENENCHOFU ELEMENTARY SCHOOL

CHILDREN'S PLAYHOUSE

2018​ / Tokyo, Japan

This playhouse installed at Denenchofu Elementary School in Tokyo is a miniature Veneer House designed at the scale of children. It is a place where children can cheerfully gather and play. Because of its small size, this Veneer House was made from 3’ x 6’ plywood sheets rather than normally used 4 x 8s. Children were able to assemble furniture for the playhouse themselves using pieces cut out from wall and ceiling boards, turning the structure into a friendly house with an expressive face.

TEAMKeio University SFC Hiroto Kobayashi Laboratory (Design, Assembly), Denenchofu Elementary School (Furniture Assembly), and others