© KOBAYASHI MAKI DESIGN WORKSHOP & KEIO UNIVERSITY SFC HIROTO KOBAYASHI LABORATORY   All rights reserved.
 

SHICHIGAHAMA BEACH house

2016​ / Miyagi, Japan

The Shichigahama Beach House is a temporary beach pavilion built to celebrate the reopening of the Shichigahama Beach 5 years after its destruction in the Great East Japan Earthquake and Tsunami. Its simple half cylindrical shape is made up of only 5 different types of components, allowing for a fast and easy construction process.

 

The pavilion is only used for a few weeks in the height of summer, so it will be erected and disassembled each year. The beach pavilion accommodates functions including a concert venue and a temporary café. The simple foundation and lightweight frame reduces the storage, transport, and construction costs associated with previous pavilions. This temporary Veneer House fits the need of the summer festivities at Shichigahama, but it also helps the community to heal and recover part of what it lost in the devastation of the disaster.

TEAM: Keio University SFC Hiroto Kobayashi Laboratory (Design, Construction), Kobayashi Maki Design Workshop (Design, Construction), Akira Suzuki (Structural Engineering), Shin-ei Kogei (Precut), Local High School (Construction), and others